blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG adom
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Adom



Najjedovatejšie Živočíchy
pridal Adom 29.8. 2010 o 11:13



Pokúsil som sa získať čo najviac informácii a to niektoré sa hľadali dosť ťažko. Ak vás táto téma zaujíma tak sa môžte pridať v hľadaní ešte jedovatejšieho živočícha.


Tak ako vždy prvé čo človek spravý, keď chce niečo zistiť je napísanie daného slova alebo výrazu do google.sk :-D Ale nájsť čo najlepšie informácie je veľká zátaž dosť veľa ľudí čo píše takéto články ich má odpísane z knihy a pritom ani nevedia čo napísali. Vy si to potom zoberete ako samozrejmosť a pritom to nemusí byť vôbec pravda.


Čo sa rozumie pod slovom najjedovatejší ? Je to pojem rosiahli ktorí sa nedá ľachko opísať. Čo je horšie keď do vás stúpi jed ktorí vás paralizuje a zastaví vám dýchanie a cítite otrasnú bolesť a to najhoršie na tom je že si to budete uvedomovať až do smrti !!! Takúto smrť by nechcel prežiť asi nikto. Potom sú živočichy ktoré maju vsebe tisíce jedov a po ich uštipnutí si ich môžte vyskúšať :-D. Najčastejšie jedy sú: paralizovanie, bolesť, zastavenie dýchania. Po tomto prejave vam už idem ukázať čo sa mi podarilo vygoogliť.


Pralesnička azurová(Dendrobates azureus)


Pralesnička azurová dorastá priemerne 3–4,5 cm a podobne ako ostatné prudko jedovaté žáby je výrazna farbami. Je celá azurovo modrá s množstvom čiernych škvrn. Samec aj samica sú zfarbene tak isto, samec má však o niečo väčšie terčíky a oproti samici je asi o 0,5 cm menší. Pulci sú 10 mm velký.


Jed

Tak isto ako ostatní zástupci čeladi pralesničkovitých si aj pralesnička azurová získala svoju popularitu v ďaka kožným sekretom plných vysoko účinných toxických látok, ktoré sa u nej vyvinuly z dôvodu vyššej rezistentnosti mnoho predatorov (vrátane hadov a pavúkov) ku slabším jedom. Jed pralesniček je často označován dokonca ako najúčinnejší na svete – na jedno strieknutie je schopný usmrtit až 1500 ludí.

V skutočnosti si však tieto vysoko jedovaté látky nevyrába žába sama, ale získává ich vďaka jedovatým živočichom, ktoré požiera. Vďaka této skutečnosti vetšinou žaby držané v zajatí jedovaté sekrety maju ale nie sú pre človeka nijak výrazne nebezpečné.

COMENT: Táto žabka je oficiálne najúčinejší zabiják na mieste 1. Rád by som poprosil komentáre a ak najdete niečo lepšie alebo zaujímavejšie tak mi to môžte napísať a ja to sem pridám. Z môjho pohľadu je to nič moc lebo už som počul aj o živočíchoch ktorý majú veľmi veľa jedov rôzneho typu a toto čo som našiel je skôr pre deti. Všetko čo som našiel ani v jednom nebolo rozpísané čo jed spôsobuje a do koľkých sekund nastane smrť, atď. Napríklad, počul som aj o živočíchovy ktorí ma tak smrteľný jed, že do 5 sekúnd nastane smrť pre človeka.


Zaujímavosť: Ešte zaujímavosť na koniec. Viete na čom sa skúšajú jedy, keď sa vyrába protilátka ? Podľa mňa vás to ani nenapdlo ale skúša sa to na koňoch vďaka tomu že ich to len tak nezloží. A nezabudnite na komenty.



Prístupov 13106
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
3. svetová vojna (príbeh) Kapitola 1
[ 23.11.2010] (príspevkov 15)
Najjedovatejšie Živočíchy
[ 29.8.2010] (príspevkov 5)
The Witcher [Zaklínač]
[ 10.7.2010] (príspevkov 5)
Metro 2033: The Last Refuge
[ 8.7.2010] (príspevkov 4)