blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG adom
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Adom



Metro 2033: The Last Refuge
pridal Adom 8.7. 2010 o 21:33



Metro 2033: The Last Refuge od spisovateľa Dmitiria Glukovského. Žeby konečne dáky hit z Ruska. Dalo by sa to tak povedať. V tejto zdrcujúcej akčnej hre ste mladým chlapcom Artyom. Žijete hlboko pod zemou kôli výbuchu Atómovej bomby ktorá postihla celý svet. Okrem toho že nemôžete výjsť na povrch bez ochrannej dýchacej masky, na vás útočia zmutované príšeri. Artyom sa preto vydáva na cestu a ani nezistí ako ľachko zrazu bude musieť zachrániť svet.

 

V hre prejdete veľa zaujimavých lokalít. Stretnete veľa súperov a medzi nimi budú aj anomálie alebo duchovia  ktorí vas niet a niet pustiť kam chcete. Väčšinou chodíte s parťákmi ale často sa stane že vám jeden vykĺzne a zožeru ho skákajúce príšeri. Alebo sa mu už nebude chcieť pokračovať v ceste a ostane so svojimi novými priateľmi. Po grafickej stránke je hra veľmi pekne spracovaná. Pekné detaily. Najhoršie čo dokáže naštvať hádam každého hráča bolo, veľmi málo nábojov. Predstavte si že v priemere ste nosili u seba 30 nábojov do útočnej zbrane (napr. AK 47). Po cestách ste mohli získať krásne nezhrdzavené náboje a mohli ste ich použiť na kúpu zbrane alebo zhrdzavených nábojov. Ale aj tak sa vám môže stať že váš život bude závisieť na noži. Ďalšou obroskou chybou boli niektoré skoro neporaziteľné monštrá. Niekedy ste si mohli vystrielať doňho 20 nábojov z brokovnice a jemu sa aj tak chodilo ako v perinke. Príbeh bol celkom slušný ale čakal som niečo lepšie keď to bolo písané podľa knihy. Vynikali tu slušné zvukové efekty až na strelbu zo zbrane. Keď sa vam zachcelo mohli ste si zasvietiť zapalovačom v podobe náboja. Baterku ste si mohli dobyť dobíjačom aby vam silnejšie svietila. Ale načo nám je baterka alebo zapalovač keď môžete použíť nočné videnie. Hra jednoducho nesklame aj keď je od výrobcov STALKERA.

 

Príbeh v knihe je o mnoho lepší ako v hre. V hre nepoužili tvorci správne finty a teda príbeh tak nevynikol. Ale predsa je kniha len kniha.

 

Moje Hodnotenie teda je 85%

 

+ grafika

+ kvalitný príbeh s odreninami

+ jedinečná  atmosféra

+ niektoré hororové scény

 

- dosť často málo nábojov

- hlúpe boje s nepriateľmi

- povrch vonka v maske dosť rozmazaný



Prístupov 3307
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
3. svetová vojna (príbeh) Kapitola 1
[ 23.11.2010] (príspevkov 15)
Najjedovatejšie Živočíchy
[ 29.8.2010] (príspevkov 5)
The Witcher [Zaklínač]
[ 10.7.2010] (príspevkov 5)
Metro 2033: The Last Refuge
[ 8.7.2010] (príspevkov 4)